Les propietats de Triptófan (5-HTP) com a regulador del son i com a antidepressiu.

Amb el nostre desig de poder ajudar sempre als nostres clients, a la Farmàcia Canal Bellvehi, volem compartir amb vostès les propietats del Triptófan (5-HTP). És un aminoàcid essencial, per tant no el podem sintetitzar i l’única font és els aliments.

És imprescindible per moltes funcions metabòliques entre les que destaca la seva capacitat per augmentar els nivells del neurotransmisor Serotonina. Al augmentar els nivells de Serotonina, s’ha estat utilitzant el Triptófan (5-HTP) com a antidepressiu i com a inductor del son, ja que augmenta els nivells de Melatonina (hormona responsable de regular el cicle son-vigilia).

Aquest important aminoàcid, ja que el nostre cos no el pot sintetitzar, l’hem d’aconseguir dels aliments. El podem trobar als derivats làctics, sardines, maduixes, cereals, fruits secs, xocolata, ous, etc. En aquells casos en els que es necessiti un aport extra, a la farmàcia podrà trobar suplements de Triptófan. Aquests s’han de prendre en una dosis de 100-200 milígrams al dia, sempre acompanyats de magnesi i vitamina B6 ja que son imprescindibles per la transformació del Triptófan en Serotonina.

Els laboratoris Solgar, Solaray i d’altres que disposem a la Farmàcia, porten el Triptófan acompanyat de Magnesi i vitamina B6.

Si en vol saber més o en vol aconseguir, es pot adreçar a la Farmàcia Canal Bellvehi de Girona.